Σε πρόωρες κάλπες οδηγείται η χώρα στις 25 Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό ψήφων για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Οι εκλογές τοποθετούνται στις 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά που αύριο θα πάει στον Κάρολο Παπούλια για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

“Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η σημερινή βουλή και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει ο λαός. Ωστόσο, μια μειοψηφία 132 βουλευτών μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες κάλπες, έχουν και την ευθύνη των πράξεών τους”, σημείωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Τον Μαιο του 2012, σκεπτόμουν ότι:

  • το ΚΚΕ θα έπρεπε να πάψει να χρησιμοποιεί το σφυροδρέπανο (σύμβολο ενός παλαιότερου απολυταρχικού καθεστώτος),
  • ο ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί και πλαισιωθεί από τεχνοκράτες έτσι ώστε η πρόταση εξουσίας να έχει ουσιαστικό υπόβαθρο,
  • η ΔΗΜΑΡ να φροντίσει λίγο την επικοινωνία της και να εκ μοντερνιστεί,
  • οι Οικολόγοι απλά να ενσωματωθούν και να συνυπάρξουν στο νέο σχήμα και όλοι μαζί ως παιδιά της μεταπολίτευσης και του “συστήματος” που τόσο εύκολα κατηγορούν, όλοι μαζί ως Ενωμένη Πολιτική Δύναμη να οδηγήσουν τον τόπο στην Ευημερία

Σήμερα σχεδόν τα ίδια θα έγραφα (είναι λυπηρό) αναρωτιέμαι όμως αν ήρθε επιτέλους η ώρα της πολιτικής ενηλικίωσης, ωρίμανσης ή απλά ονειροβατώ; Καλή μας τύχη, διότι προβλέπω μια από τα ίδια!